RC drag race modellen


Rc drag racers zijn er in allerlei soorten. Van super mooie omgebouwde straatracers tot speciaal voor het drag racen gebouwde wagens die in niets meer lijken op auto`s die je in het dagelijkse verkeer zou kunnen zien.
Op deze pagina tref je een overzicht van wat nou precies wat is, hoe het er uit ziet en waar het aan moet voldoen om binnen de regels van het rc drag racen te vallen.

Hier onder tref je een opsomming van de verschillende soorten met hun specifieke eigenschappen:
Klik op het model en je gaat direct naar de omschrijving.

Pro stock, Pro mod, Funnycar, Top fuel dragster, Hot rod


Pro stock


Pro stock rc dragster
Credits RJ Speed

Een Pro stock dragster is in feite een voor drag racen aangepaste standaard auto. Een pro stock kan dus van alle typen auto`s gemaakt worden. Sommige modellen, zoals terrein auto`s zijn soms minder goed geschikt om om te bouwen naar dragster.

Bracket class / instap klasse

Ieder voertuig / motor combinatie toegestaan;
Voertuig dient te beschikken over werkende remmen;
Deelnemer dient zelf een streeftijd in te dienen;
Starten gebeurt via een Pro tree .400 lichtboom.

Voorzien van geborstelde motor

Iedere van volledige body voorziene coupe, roadster, sedan of sportwagen voorzien van een “Pro stijl” motorkap, blower of anderszins gelijkende motorkap. Achterspoiler en / of “vleugel” toegestaan voor roadsters maar niet hoger dan 12,7cm vanaf de grond gemeten tot aan de bovenkant. Voertuigen met een volledige body mogen geen vleugel hebben die boven de daklijn uitkomt.Voorzien van borstelloze motor en lipo accu`s

Pro mod


Pro mod rc dragster

Credit REA
Een pro mod dragster is een speciaal voor drag racen gebouwde auto die soms lijkt op een bestaand model maar eigenlijk alle vormen kan hebben.
Technisch moet een Pro mod dragster aan de volgende eisen voldoen:

Alleen auto en pick up bodies toegestaan. Achterspoilers mogen niet meer dan 6,35 cm in lengte zijn. Zijpanelen van spoilers mogen 2,54 cm bedragen. Spoiler mag op de plaats van de kofferklep gemonteerd zijn. Alle voertuigen met een spoiler die hoger dan het dak van de body zijn moeten ook een blower of motorkapverhoging hebben.

Funny car


Rc Funnycar
Credit Traxxas

Een rc funnycar is een speciaal voor het drag racen gebouwde auto. De meest herkenbare eigenschap is dat zel duidelijk langer zijn dan een normale auto. Een funnycar bestaat uit niet veel meer een lang chassis, grote achterwielen, kleine voorwielen, een cockpit en een hele grote motor. De body opent zich vaak aan de voorzijde middels een scharnierpunt aan de achterzijde.

Technisch moet een Rc funnycar aan de zelfde eisen voldoen als een "Pro mod"
Top fuel dragster


Rc top fuel dragster
Credit rc devil

Een top fuel dragster is een speciaal voor het drag racen gebouwde auto die duidelijk langer is dan een normale auto. Ze zijn te herkennen aan een lange ranke neus met zeer kleine voorwielen en een duidelijk bredere achterkant voorzien van grote brede banden. Veel top fuel dragsters zijn voorzien van een grote verhoogde vleugel. Dit type dragster behoort tot de snelste categorie in het drag racen.

Technisch moet een top fuel rc dragster aan de navolgende eisen voldoen:

Iedere 1:10 schaal body toegestaan. Body moet geschaald zijn in uitvoering.


Hot rod


Rc Hot rod dragster
Credit Ansmann

Een Hot rod valt in principe in de "Pro stock klasse". Het is echter het enige type dat niet verplicht moet zijn voorzien van spatborden. Dit blijkt uit de navolgende quote uit de wedstrijdregels:

"Wielen mogen alleen achter de body of wielkasten uitkomen wanneer het een klassiek model betreft zoals een oude coupe, roadster of hot rod."

Hot rod`s kunnen wel in de "Pro mod" klasse vallen. Naar gelang de gewenste klasse moet voldaan worden aan de specificaties van die klasse.

Go to the english version of rc dragrace.comRc drag race rss feed
Aangepast zoekenwww.OnderdelenWebShop24.nl